DNB med møteplass for entreprenører og investorer

DNB NXT er en møteplass med kunnskapsdeling for entreprenører og investorer. I Haugesund møtte flere unge.

Dsc 0815
DNBs møteledere Muamer Sehic og Hanne Grutle

- Jeg har selv prøvd meg som nyetablerer. Det var krevende, sa banksjef i DNB Haugesund, Arne-Helge Vaage til et publikum med mange gründere, og en god del av dem unge.

Han var opptatt av at flere må lykkes fremover. - Vi ser rundt 60.000 nyetableringer årlig nå. Mange blir borte underveis. DNB mener vi må opp i 77.000 etableringer årlig frem mot 2040. Vi vil bidra, blant annet med vekstlån, sa Vaage.

Han gav ordet videre til bankens møteledere, Hanne Grutle og Muamer Sehic. De kunne dra gjennom et program med flere nyskapere, blant andre Pål Eide i NCE Maritime Clean Tech, som blant annet fortalte om et nytt prosjekt med et hydrogendrevet forsyningsskip, et prosjekt hvor Equinor og Wärtsilä er sentrale.

Viktigst på en møteplass som dette, var likevel «pitche-konkurransen». Et titalls entreprenører fikk tre minutter hver til å presentere forretningskonsepter overfor et panel og mulige investorer. Vinneren, Capt. Siggs Crab Bait, fikk 20.000 kroner fra DNB.

I «pitche-konkurransen» var ingen kvinner med selv om kvinner var ganske godt representert blant publikum. Det var Validè Haugesundregionen som plukket ut kandidater til konkurransen. Leder Rikke Lønning sier det er en utfordring å få frem ambisiøse kvinnelige entreprenører.

(Tekst og foto SMe)