Knutsens byggeprogram mot gamle høyder

Etter Knutsen NYK Offshore Tankers siste Equinor-kontrakt i Brasil, er Knutsen-gruppens skipsbyggingsprogram på veg mot gamle høyder.

Knutsens Kontorer
Knutsen OAS Shipping sitt hovedkontor ved Karmsundet i Haugesund. Knutsen OAS Shipping er et management selskap som driver alle skipene i Knutsen-gruppen og som følger opp nybyggingsprogrammet.

For to år siden toppet haugesundrederiets byggeprogram seg med seks skip under bygging på samme tid. Ettersom skipene ble levert, avtok programmet og bestod av to LNG-tankere ved årsskiftet 2017/18.

Inneværende år har vært begivenhetsrikt.

Et langvarig ombyggingsprosjekt på Hanne Knutsen fra bøyelaster til lagerskip er blitt avsluttet, og hun er nå operativ på Martin Linge feltet. I april i år ble en ny LNG-tanker til kontrahert og med kontrakten Equinor nylig tildelte Knutsen NYK Offshore Tankers for bøyelasting i Brasil, skal to nye bøyelastere også bygges.

Det betyr at nybyggingsprogrammet nå består av fem skip, tre store LNG-tankere og to bøyelastere hver på 153.000 dødvekttonn. De bygges alle ved Hyundai Heavy Industries i Korea, og det kan bli flere.

- Vi har vært gjennom en svært aktiv periode når det gjelder å svare på forespørsler og er optimistiske på flere av disse, sier sjefen for nybygg i Knutsen OAS Shipping, Hans R. Tveitaskog, på vei hjem fra Korea.

(Tekst og foto SMe)

Flere nyheter