Skoleskip med nytt tilbud og fremtidsrettede elever

Skoleskipet Gann har for første gang i år tilbud om Vg1 elektro. Det handler om det grønne skiftet, og Vår Eline Brasetvik er med ombord.

Img 2844
Jeg drømmer om å bli skipselektriker sa Vår Eline Brasetvik da Åsmund Johansen intervjuet henne.

Skoletilbudet innenfor elektro peker frem mot nye, miljøvennlige fremdriftsformer i skipsfarten. - Vi må være med i utviklingen, sa Geir Danielsen som er daglig leder for skoleskipet Gann.

Gann hadde invitert samarbeidspartnere ombord til orientering og middag. Skoleskipet lå for kai i Haugesund etter å ha vært på rekrutteringstokt blant annet til Bergen. Også i Haugesund kom mange unge ombord for å høre om maritime utdanningsmuligheter. Til daglig holder Gann til i Stavanger.

Geir Danielsen la imidlertid ikke skjul på at det vil bli krevende for Gann å finansiere nye miljøvennlige fremdriftsløsninger ombord i skipet slik at elevene kan få en utdanning for morgendagen og selve skipsdriften bli mer miljøvennlig.

- Men vi arbeider med dette. Gann har eksistert i 70 år og skal eksistere i nye 70 år, sa Danielsen.

Skoleskipet han leder har vist evne til fornyelse tidligere selv om det har kostet. I 2007 ble hurtigruteskipet Narvik kjøpt inn til erstatning for det tidligere MS Ragnvald Jarl.

Vår Eline Brasetvik er fra Rakkestad i Østfold. Hun er elektroelev ombord på skoleskipet Gann.

- Jeg vil gjerne bli skipselektriker, sa Vår til representanter for lokale rederier, Sjøfartsdirektoratet, Maritimt Opplæringskontor og Maritimt Forum. Hun tar Vg1 elektro sammen med 17 andre på Gann.

Samlet har Gann 120 elever inneværende skoleår.

(Tekst og foto SMe)