Storfusjon på Haugalandet

Mecan AS og PDS Gruppen fusjonerer og blir en stor totalleverandør i Rogaland, med 150 ansatte og opp mot 200 millioner i omsetning.

Terje Øverland Og Øivind Erland
Terke Øverland (t.v.) er konsernsjef i PDS Gruppen. Øivind Erland (t.h.) er adm. dir. i Mecan.

- Det har vært en lang og positiv prosess mellom to selskaper som ser muligheter til å skape mer sammen. Mange praktiske og formelle prosesser har gjort at sluttspurten har vært hektisk. Men i dag er jeg stolt over å kunne stå foran våre ansatte og fortelle nyheten om at Mecan AS og PDS Gruppen slår seg sammen i en 50-50 fusjon 1. januar 2019 og blir en stor totalleverandør med navn PDS Gruppen, sier en smilende konserndirektør i PDS Gruppen Terje Øverland.

Mecan og PDS har samarbeidet i mange år, kjøpt tjenester av hverandre og har levert prosjekter sammen for små og store kunder innen olje & gass, samt landbasert industri. I 2016 kom Mecan inn i rammeavtalen PDS Gruppen har med Equinor på K-Lab, Kårstø.

- Samarbeidet har gitt mersmak, og tanken om å skape noe større sammen begynte å vokse hos ledelsen i begge selskaper, heter det i en pressemelding fra selskapene.

- Synergiene mellom PDS og Mecan har vært synlige i mange år, og når vi ser tilbake på utfordringene alle innen oljeindustrien har vært gjennom, så var tiden nå inne for å skape en solid totalleverandør av mekaniske- og ingeniørfaglige tjenester. Nå blir vi én stor aktør som våre felles kunder kan bruke i prosjekter fra a-å, uttaler Øivind Erland, adm. dir. i Mecan, i pressemeldingen.

Mecan har i dag rundt 50 ansatte og forventer en omsetning i 2018 på ca.70 millioner kroner. PDS Gruppen har nær 100 ansatte og forventer en omsetning i 2018 på ca. 100 millioner kroner.

- Det er to likeverdige partnere med mange sammenfallende verdier som nå går sammen, og fusjonen er positiv for de ansatte i begge firmaer. Den vil gi økt stabilitet og større ordretilgang som igjen vil sikre og skape flere arbeidsplasser i Haugesund og Karmøy, heter det i pressemeldingen.


Begge direktørene er enige om at olje & gass vil være viktig i mange år fremover, men samtidig må fokus på nye områder som subsea, fornybar energi, industri og akvakultur styrkes.


- Fusjonen kompletterer et behov hos begge bedrifter og åpner for nye kunder og markeder. Mecan sine tre produksjonshaller og dypvannskai, fordelt på ti mål, gir mulighet for produktutvikling og testing i stor skala. Våre kunder vil i enda større grad få løst sine utfordringer på et sted, uansett om de kommer fra olje & gass, subsea, industri eller havbruk, sier Terje Øverland.

(Tekst som utdrag av pressmelding. Foto PDS Gruppen / Mecan)