Tre lokale selskaper med støtte utenfra

Hva er fellesnevneren for Solstad, Aibel og Wärtsilä? At alle tre har støttespillere utenfor regionen.

F V  Lars Peder Solstad Mariann Salvesen Og Hans Petter Nesse
F.v. Lars Peder Solstad (Solstad Offshore), Mariann Salvesen (Aibel) og Hans-Petter Nesse (Wärtsilä).

– Vi er glade for å ha fått om bord to industrielle tungvektere. De utgjør støttende miljøer for oss. Vi ville valgt samme løsning på ny, sa Lars Peder Solstad da han deltok i Maritimt Forums topplederpanel under Fredagstreffet i forrige uke.

Solstad viste til Aker og Hemen Holding som i fjor kom inn på eiersiden i rederiet etter en konsolideringsprosess.

– Wärtsiläs konsernledelse ser Norge som et strategisk marked. Vi står oss godt i sjuende etasje i Helsinki, sa lederen for Wärtsilä Norge, Hans-Petter Nesse.

Wärtsilä er et globalt konsern med hovedkontor i Finlands hovedstad. Nesse sa at Wärtsiläs strategi er å være ledende i den teknologiske utviklingen. Innenfor miljø, automatisering og digitalisering. Han berømmet klyngeutviklingsarbeidet i NCE Maritime Clean Tech.

Mariann Salvesen var også opptatt av ingeniørkompetanse og at Aibel har denne kompetansen flere steder.

- Vi er tildelt flere nye prosjekter og opplever større etterspørsel i markedet, så nå styrker vi Ingeniørmiljøene med flere medarbeidere på alle våre lokasjoner, spesielt i Bergen og Stavanger. Vi er aktive i offshore vind markedet og vinner vi vindprosjekter, blir det ytterligere økt aktivitet i Haugesund. Det er her vi har vårt største kompetansemiljø på offshore vind, sa Salvesen.

Lars Peder Solstad ser et godt driv i organisasjonen han leder, men er klar på at ratenivået ikke holder følge, enda.

- I påvente av at markedene kommer skikkelig tilbake gjelder det å fortsette å drive godt og å vinne kontrakter. I tillegg, få på plass en robust finansiell plattform for selskapet, slik vi har varslet at vi holder på med, sa Solstad.

Også Hans-Petter Nesse så en lysning i Wärtsiläs marked.

– Vi har hatt fordelen av å kunne satse på segmenter som ikke like sterkt har vært påvirket av krisen, men vi ser frem til et videre samarbeid med offshorerederiene på service, kanskje også innenfor nybygg en gang i fremtiden, sa Nesse.

– Det siste kan det bli lenge til, smilte lederen for Eidesvik Offshore, Jan Fredrik Meling. Han var blant de 70 tilhørerne under Fredagstreffet.

(Tekst og foto SMe)

Elsa Aanensen M Fl
Elsa Aanensen og Kjetil Lundø på kontrabass. De underholdt sammen med Halvor Lillesund på trekkspill og Vegard Fossum på percussion. Aanensen sang blant annet Marlene Dietrich.