17 paller arkivmateriale fra rederiet Christian Haaland på plass

Innflyttingen til det nyoppussede biblioteket i Haugesund pågår. Store mengder arkivmateriale fra rederiet Christian Haaland er på plass i fag- og forskningsavdelingen.

Ms Concordia Tadj
Linjeskipet Concordia Tadj seilte for Christian Haaland i Concordialinjen fra 1958 til 1979. Linjen gikk mellom USAs østkyst, Middelhavet og Den persiske gulf.

Og det er ikke bare historiske kildemateriale fra Christian Haaland, ett av de store rederiene i Haugesunds skipsfartshistorie, som skal inn i fag- og forskningsavdelingen for å gjøres tilgjengelig for forskere og et bredere publikum. Vi har tidligere skrevet at arkivet etter det aller største rederiet, Knut Knutsen OAS, er sikret, og arkivet etter Skogland-rederiet skal også inn i det nyoppussede biblioteket. Flere kommer etter hvert. Slik bygges det opp et grunnlag for et skipsfartshistorisk forskningsmiljø knyttet opp imot Haugesund.

- Det var nesten litt uvirkelig å se det jeg har jobbet med i snart halvannet år bli flyttet ut av lager og inn i biblioteket. Nå er det bare for meg å få ting på plass i hyllene, sier bibliotekar Siri O. Vikse om arkivet etter Christian Haaland.

I tillegg til at alt det historiske sjøfartsmaterialet kommer på plass i hyller sentralt i Haugesund, arbeides det med digitalisering for ytterligere å øke tilgjengeligheten.

(Tekst SMe. Foto Haugesund Rederiforening)