LNG-tankeren Adriano Knutsen døpt i Korea som rederiets største

Knutsen OAS sin LNG-tanker Adriano Knutsen ble døpt i Korea 29. mai. Sjefen for ENDESA, Elena Perez, var gudmor.

Adriano Knutsen Dåp
Lastekapasiteten til Adriano Knutsen er 180.000m3. Gudmor Elena Perez står i første rekke med blomster i hendene til høyre for henholdsvis Trygve og Tove Seglem.

ENDESA er et ledende energiselskap i Spania og Portugal. De skal befrakte Adriano Knutsen. Hun er det største LNG-skipet Knutsen OAS Shipping så langt har bygget.

Oliver Smith har vært prosjektleder på vegne av rederiet med Vidar Vedø som Site Manager. Adriano Knutsen er bygget ved Hyundai Heavy Industries i Ulsan i Sør-Korea. Hun er en av tre store LNG-tankere Knutsen OAS Shipping nå bygger ved dette verftet i Korea. Rederiet bygger også en noe mindre LNG-tanker ved Hyundai Mipo.

- Vi har gjort sjøprøvene uten problemer. Det gjenstår fortsatt noe testing, men vi forventer levering av Adriano Knutsen den 10. juli, forteller Oliver Smith.

Adriano Knutsen er bygget miljøvennlig. Det betyr blant annet at skroget er optimalisert for lavest mulig forbruk av drivstoff og at avkokingsgass fra lastetankene avkjøles for bruk som drivstoff under fart. Også selve fremdriftssystemet, med propeller, er optimalisert for lavest mulig forbruk av drivstoff. Dessuten er Knutsens eget rensesystem for ball-lastvann, KBAL, installert ombord.

(Tekst SMe. Foto Knutsen OAS Shipping)