Dere er gode på bunnen!

Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg avsluttet innlegget sitt på Subsea Operations Conference med en aforisme. «Dere er gode på bunnen!»

Kjell Børge Freiberg Terje Halleland Sveinung Soma
Olje- og energiminster Kjell-Børge Freiberg (i midten) hadde følge av stortingsrepresentant Terje Halleland (t.v.) til Subsea Operations Conference. Ministeren ble ønsket velkommen av Sveinung Soma (t.h.) som leder konferansens programkomite. Soma er til daglig leder av PRS JV DeepOcean/TechnipFMS på Killingøy i Haugesund.

Han hadde tidligere understreket hvor viktig undervannsentreprenørene er for verdiskapingen i Norge.

– Olje- og gass skaper nettoverdier for 300 milliarder kroner årlig til den norske velferdskassen. Det skal dere, og vi, være stolte av, sa statsråden.

Kjell-Børge Freiberg (Frp) understreket at det vil være et høyt aktivtetsnivå på norsk sokkel i mange, mange år fremover, at det ligger store muligheter for ungdom innenfor så vel subsea som olje og gass i sin alminnelighet, men at vi trenger nye funn. Han var samtidig opptatt av klimapolitikk.

– Regjeringen vi kutte utslipp raskest mulig. Regjeringen vil også føre en langsiktig petroleumspolitikk, og vi heier på fornybart. Verden har et stort behov for energi. Norge sitt bidrag må være produksjon av olje og gass med lave utslipp underlagt det europeiske kvotesystemet og med høye krav til HMS. Å kutte ut norsk olje og gass innen få år, er ren symbolpolitikk, sa Freiberg.

Han viste videre til at Storbritannia har hatt sin første kullfrie uke.

– Det er mulig på grunn av norsk gass, sa Freiberg.

(Tekst og foto SMe)