Eidesvik mener bunnen ble nådd i fjor

- Heldigvis ser vi tegn til bedring, og med utviklingen så langt i 2019 kan det se ut som at 2018 var bunnen som vi nå har passert, heter det i årsrapporten til Eidesvik Offshore for 2018.

Jan Fredrik Meling
Adm. dir. i Eidesvik Offshore, Jan Frederik Meling.

- Selv i et så krevende marked har vi grunn til å være fornøyd med en rekke nye kontrakter, skriver adm. dir. Jan Fredrik Meling innledningsvis i årsrapporten, på vegne av rederiet.

Han viser blant annet til at Eidesvik Offshore fikk en ny kunde gjennom Merkur for Viking Neptun i vindmarkedet, en ny kunde for Viking Queen gjennom Saipem samtidig som rederiet med Subsea Viking og Vantage har etablert seg i nye segmenter som bunnseismikk og kildeskip, begge på kontrakt for Seabed Geosolutions. Dessuten viser Meling til fornyet tillitt hos Equinor for Viking Avant og Viking Energy og forlengelse for Seven Viking med Subsea7.

- Med refinansieringsavtalen som ble etablert i januar 2018 er det av største betydning at vi som selskap viser oss tilliten verdig overfor våre aksjonærer og långivere. Vi er derfor tilfreds med at vi så langt har levert resultater som er bedre enn hva som ble lagt til grunn for inngåelse av avtalen, skriver Jan Fredrik Meling.

Årsresultat etter skatt ble i 2018 kr. -316,6 mill mot kr. 147,4 mill i 2017, og totalresultat ble kr. -296,0 mill mot kr. 85 mill. i 2017.

- Resultatet reflekterer god underliggende drift, men at markedet for selskapets tjenester var svakt i 2018, heter det i årsrapporten.

(Tekst og foto SMe)