Fjordprinsen levert til Norled

Oma Baatbyggeri på Stord leverte denne uken sitt bygg nummer 542 M/S «Fjordprinsen» til Norled. Byggekontrakten ble signert i fjor. Miljøet er vinneren.

Fjordprinsen 05863
M/S Fjordprinsen er Oma sitt byggenummer 542

Alt i alt dreier det seg om tre søsterskip som Oma bygger for Norled. "Fjorddronningen" ble levert i oktober i år, mens det siste fartøyet skal leveres i mars 2020. Fjordprinsen og Fjorddronningen settes i drift fra 1. januar 2020.

De tre passasjerkatamaranene er 39 meter lange med kapasitet opp til 296 passasjerer. Båtene skal settes i passasjertrafikk i Troms i ruta mellom Tromsø, Finnsnes og Harstad.

- Båttypen er en videreutvikling av de anerkjente Oma passasjerkatamaranene som verftet har levert mange av til forskjellige norske rederier. Fjordprinsen har en utforming og er utrustet med fremdriftsmaskineri som vil gi ytterlig reduksjon i energiforbruk. Med dette nybygget bekrefter Oma Baatbyggeri sin ledende posisjon når det gjelder lavt brennoljeforbruk, lav støy og høy passasjerkomfort, heter det blant annet i en pressemelding.

Norled er verdens femte største hurtigbåtoperatør og ledende innenfor teknologiutvikling.

- Vår ambisjon er å være en pådriver for ny og miljøvennlig teknologi, sier viseadministrerende direktør i Norled, Lars Jacob Engelsen.