Frøy-gruppen kjøper servicebåtselskapet Stava Sjø

Frøy-gruppen har gjennom selskapet Frøy Vest AS kjøpt opp Stava Sjø AS som har sitt hovedkontor i Haugesund og base i Valevåg.

Topas Ble Nylig Døpt I Smedasundet  Fartøyet Skal Brukes Som Arbeidsbåt I Havbruksnæringen
Stava Sjø har en flåte av arbeidsbåter for havbruksnæringen. Topas ble døpt i Smedasundet i 2017.

Stava Sjø sitter på betydelig kompetanse innen drift av servicebåter og er godt etablert i havbruksnæringen. Oppkjøpet er en del av strategien til Frøy-gruppen om å bli en landsdekkende leverandør av servicetjenester spesielt rettet mot havbruksnæringen.

Stava Sjø, som har 17 ansatte, omsatte for i overkant av 35 millioner kroner i 2017.

- Fra før dekker Frøy-gruppen Nord-Norge, Trøndelag, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Hordaland. Med oppkjøpet av Stava Sjø er vi godt posisjonert for å vokse ytterligere i kystområdene i Rogaland og videre sørover, sier daglig leder i Frøy Vest, Joar Gjerde.

Stava Sjø, som ble etablert i 2011, tilbyr nye og moderne servicebåter med kompetent mannskap primært til havbruksnæringen, men tar også ta på seg oppdrag inn mot andre områder. Stava Sjø har i dag 3 fartøy som alle er spesialutrustet for servicetjenester.

- De ansatte i Stava Sjø har betydelig servicekompetanse og passer derfor svært godt inn hos oss i Frøygruppen, sier Gjerde.

- Vi har lang og allsidig erfaring fra den maritime bransjen og et solid fotfeste i havbruksnæringen. Vi utfører arbeid på en sikker og effektiv måte, og i samarbeid med våre kunder løser vi de fleste oppgaver. Innenfor havbruksnæringen tilbyr vi ulike tjenester og er i dag en betydelig leverandør til aktører i Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland sier Trond Stava som er daglig leder og hovedaksjonær i Stava Sjø.

Selskapet er veletablert med et godt samarbeid med flere viktige aktører innenfor havbruksnæringen i området rundt Haugesund, Bergen og Sogn. I Valevåg disponerer Stava Sjø egen base med, verksted, lager, samt utearealer og kai.

- Gjennom nye båter, nytt utstyr og særs kompetent mannskap, leverer vi tjenester til kundene våre av høy kvalitet og lite nedetid. Dette har gitt oss et godt rykte i markedet og vil bidra til å styrke posisjonen ytterligere gjennom dette oppkjøpet som vil gi oss høyere fleksibilitet og tilførte ytterligere kompetanse. Vi er svært tilfreds med at Stava Sjø nå blir en del av Frøy-gruppen. Dette vil bidra til videre vekst av selskapet, og utvikling av ansatte og kundeforhold, sier Trond Stava.

(Tekst fra pressemelding. Foto SMe)