Fullsatt gymsal da Haugesund International School hadde skolestart

Da Haugesund International School sist mandag hadde skolestart, gikk den internasjonale skolen inn i sitt fjerde skoleår, nå lokalisert på Torvestad og med ny rektor.

Haugesund International School 3
Staben ved Haugesund International School ønsket denne uken elever og foreldre velkommen til skolestart på tidligere Håland skole på Torvestad.

- Vi hadde en fantastisk dag. Alt forløp fint. Ingen problemer med busstransporten og en fullsatt gymsal, smiler Julie Osteig som er nye rektor etter at Fabio Corvaglia har overtatt ledelsen av en internasjonal skole i Bologna i Italia.

Julie Osteig kunne ønske velkommen til nye skolelokaler satt i stand gjennom sommerferien etter at Haugesund International School flyttet fra Rossabø skole i Haugesund til tidligere Håland skole på Torvestad i Karmøy kommune. Her brukes det nyeste skolebygget, ikke "gamleskolen" som ses i bakgrunnen på bildet. Flyttingen var nødvendig fordi skolen har vært i jevn vekst siden oppstart i 2016. Ved ytterligere vekst i årene fremover, kan det bli aktuelt å ta i bruk også "gamleskolen".

Skolesjefen i Karmøy var med under åpningen.

- Det er etablert en god skyssordning til og fra skolen, forteller rektor.

Foruten nye skolelokaler har Haugesund International School nå fått rikelig boltreplass til barna og de unge i friområder rundt skole. Skolen tilbyr undervisning fra 1. til 10. klasse.

Haugesund Rederiforening og Næringsforeningen Haugalandet står som stiftere av skolen. Sammen med Maritimt Forum og flere maritime bedrifter, ikke minst Knutsen OAS Shipping, foruten økonomisk støtte fra Rogaland Fylkeskommune og oppstartshjelp fra Haugesund kommune, har Rederiforeningen og Næringsforeningen gitt økonomisk drahjelp.

Synnøve Seglem fra Knutsen OAS Shipping er skolens styreleder. Hun er også styreleder i Haugesund Rederiforening. Maritimt Forum er representert i styret med daglig leder Sverre Meling jr.

(Tekst SMe. Foto Haugesund International School)