GAC Norway etablerer seg i regionen

Skipsagenten GAC ble etablert i 1956 av svensken Bengt Lindwall for å tilby tjenester i Kuwait. 63 år senere har selskapet 100 ansatte bare i Norge, og nå også på Bømlo.

Heine Hovda
Heine Hovda

Deres nyeste medarbeider i Sunnhordland, og på Haugalandet, er Heine Hovda. Han er opprinnelig bømling, men har arbeidet for GAC Norway de siste månedene med base i Bergen. Han har også fartstid for Kuehne Nagel og Grieg Logistics. Nå drar han i gang et tettere engasjement fra GAC Norway opp mot den maritime klyngen på aksen fra Skudeneshavn til Rubbestadneset. GAC åpnet kontor på Rubbestadneset den 1. mai i år.

- Med alt som skjer på Rubbestadneset, med planlagte utbygginger, var det naturlig å lokalisere seg her, sier Heine Hovda.

«GAC» står for «Gulf Agency Company”. Det er ingen smågutt i logistikk-klassen. En ting er altså 100 medarbeidere i Norge. Verden over har selskapet 9.000 ansatte. Det handler ikke bare om logistikk-tjenester og skipsagentvirksomhet. På listen står blant annet bunkers, rengjøringsteknologi for skipsskrog, trening av sjøfolk og landbasert maritimt personell, mannskapsskifter og en god del annet.

– GAC Norway ble etablert i 2007 da vi kjøpte 80 prosent av Ole R. Olsen. Nå dekker vi alle norske havner og er ledende på tankskip og offshoreskip. Vi skaffer blant annet til veie offshoretonnasje for ulike formål og står i kontakt med meglerleddet. Et særskilt fokus er prosjektlogistikk for olje- og gassnæringen, sier Heine Hovda.

(Tekst og foto SMe)