Høgskolestudenter fikk skryt av olje- og energiministeren

- Jeg er stolt av å få dele ut prisen for beste bacheloroppgave ved ingeniørfag på Høgskulen på Vestlandet til dere, sa Kjell-Børge Freiberg.

Martha Remø David A  Olsen Kjell Børge Freiberg
Statsråd Kjell-Børge Freiberg deler ut pris til David A. Olsen. Martha Remø (lagt inn i venstre bildehjørne) hadde ikke anledning å være til stede under prisutdelingen.

Prisen deles ut hvert år under Subsea Operations Conference til studenter fra HVL som har skrevet den beste ingeniøroppgaven med relevans for den petromaritime næringen på Haugalandet og i Sunnhordland. Hver student får 10.000 kroner i tillegg til et diplom.

Olje- og energiminster Kjell-Børge Freiberg berømmet studentene og leste opp begrunnelsen for tildelingen:

Oppgaven er godt skrevet og er innovativ når det kommer til å løse problemstillingen. Kandidatene har utviklet et verktøy med potensiale som kan komme bransjen til gode. Kandidatene diskuterer godt rundt sine løsninger og videre utfordringer og veien videre. Det ligger et stort potensial for videre utvikling av verktøyet.

Det var avgangsstudentene David A. Olsen og Martha Remø som mottok prisen fra Kjell-Børge Freiberg. Prisen er innstiftet av Norsk Petroleumsforening Haugalandet, Høgskulen på Vestlandet og Maritimt Forum.

Oppgaven David A. Olsen og Martha Remø har skrevet bærer tittelen "Augmented reality - partikkelfjerning".

(Tekst og foto SMe)