Johan Rokstad pensjonerer seg

Adm. dir. i Edda Accommodation, Johan Rokstad, pensjonerer seg etter 40 år i Østensjø rederiene. Han har også vært styreleder i Haugesund Rederiforening.

Johan Rokstad 0014 2
Johan Rokstad. Foto Øyvind Sætre.

Fredag 24. mai ble Johan Rokstads siste dag i Østensjø-rederiene og som administrerende direktør i Edda Accommodation. Rollen som administrerende direktør for Edda Accommodation overføres nå til Kenneth Walland, administrerende direktør i Østensjø Rederi.

Rokstad startet sin karriere i Østensjø-rederiene som kaptein på Østensjø sine supplyskip. Han har samlet vært hos Østensjø i 40 år, hvorav 18 av dem som administrerende direktør (fra 1998 til 2016). Rokstad har de siste årene jobbet tett mot segmentet «accommodation» og hotellskipet Edda Fides. Edda Accommodation ble i 2016 skilt ut som et eget management-selskap, og Rokstad har siden vært CEO for selskapet.

- Dette er en planlagt avgang fra selskapet. Jeg er takknemlig for den reisen jeg har vært en del av, og arbeidet vi alle har gjort sammen for å gjøre Østensjø-rederiene til en ledende leverandør av maritime tjenester. Eier Johannes Østensjø har gjort det mulig for oss å satste på innovasjon og bygge nye konsepter. Særlig stolt er jeg av eventyret med Edda Fides og konseptet Edda Accomodation, sier Rokstad.

- Johan Rokstad har hatt stor betydning for den solide utviklingen i rederiet og kan ta mye av æren for den posisjonen rederiet har i dag. Jeg ser frem til å fortsette å bygge på eventyret med Edda Fides og Edda Accommodation sammen med dyktige kollegaer og ønsker Rokstad lykke til i den nye tilværelsen, sier Walland.

Fra 2010 til 2013 var Johan Rokstad styreleder i Haugesund Rederiforening etter mange forutgående år i styret for foreningen. Han har også sittet i styret for Maritimt Forum for Haugalandet og Sunnhordland. Nylig avløste han Kristine Skeie som styreleder i Karmsund Havn.

(Tekst SMe delvis bygget på pressemelding fra Østensjø Rederi)