Konsulen i Las Palmas

Odd Are Tveit er norsk konsul på Gran Canaria. Han er også styreleder for Otech med virksomhet både i Las Palmas og Haugesund.

Dsc 0064
Odd Are Tveit

Det norske konsulatet ligger nær havnen i Las Palmas. I Calle Juan Rejón, like bakenfor Castillo de la Luz som i mange århundrer forsvarte havnen. Havnen i Las Palmas kalles lysets havn, eller Puerto de La Luz på spansk. Kastellet er omgitt av en park. Ved langsiden av parken mot nord ligger konsulatet. Ved kortsiden mot vest ligger bygget hvor Otech har sine kontorer. Odd Are Tveit kan med andre ord se over til Otechs kontorer fra konsulatet og motsatt. Samtidig har han godt utsyn over havnen.

– Vi driver både innenfor eiendom og maritimt her i Las Palmas, sier Odd Are Tveit.

Vi har tilfeldigvis tatt turen innom konsulatet etter å ha sett skiltet på veggen nede på gateplan. Konsulatet ligger i femte etasje. Tveit er selv konsul kun i en tredjedels stilling. Med seg har han en visekonsul og en administrasjonssekretær, begge i full stilling. Det er mange norske turister på Gran Canaria som har behov for bistand.

– Ellers får vi mange spørsmål fra utdanningsinstitusjoner i Las Palmas som ønsker samarbeid med norske utdanningsinstitusjoner, forteller Tveit.

Las Palmas er ingen småby med sine nær 400.000 innbyggere. Byen preges for øvrig mer av havneaktivitet enn turisme, om man da ikke forviller seg over til den lange stranden mot nordvest, Las Canteras. Universitetet med sine 16.500 studenter har blant annet et eget fakultet for marine studier, og universitetet er ifølge The World University Rankings særskilt anerkjent for sin maritime forskning.

Som i Haugesund, er Otech i Las Palmas engasjert inn mot subseatjenester overfor ulike offshoreaktører.

Otech I Las Palmas
Otech har kontorer i dette bygget i Las Palmas.

(Tekst og foto SMe)