Maritime kandidater fikk hilsen fra Stortinget

Maritime kandidater fra Fagskolen Rogaland og Høgskulen på Vestlandet hadde avslutningsmiddag i Haugesund Rederiforening og ble ønsket til lykke av stortingsrepresentant Aase Simonsen (H).

Aase Simonsen 29 05 19
80 avgangsstudenter med lærere samlet i trappeoppgangen til Haugesund Rederiforening. Til venstre i nedre bildekant Aase Simonsen. I grå dress midt i bildet står Torgeir Wiersen som vant prisen "Årets student" blant dekksoffiserstudentene på Fagskolen Rogaland.

Simonsen har det siste året vært fast møtende på Stortinget under Tina Bru sin permisjon. Hun er i inneværende valgperiode vararepresentant til Stortinget. Aase Simonsen møtte i Haugesund Rederiforening for å hilse studentene.

Men det var hun ikke alene om. Instituttlederen for maritime studier ved HVL sin campus i Haugesund, Johanne Marie Trovåg, overleverte på vegne både av HVL og Fagskolen Rogaland studentene til næringen, mens Henning Lystad, til daglig HR-sjef i Møkster Shipping i Stavanger, tok dem i mot på vegne av næringen.

Han understreket overgangen det er å gå fra et studentmiljø hvor alle er like til et skipssamfunn hvor det aldri er noen tvil om hvem som er sjefen.

- Ellers må dere lære dere betydningen av prosedyrer. Det kan synes kjedelig, men det er absolutt ingen vei utenom, sa Lystad.

Han leder for tiden Skipsfartens Utdanning- og Rekrutteringsforum som samler Vestlandsrederiene rundt utviklingen av den maritime kompetansen rederiene er avhengig av.

Dsc 0224 2
Henning Lystad hilste studentene på vegne av rederinæringen.

Avgangsstudentene Torgeier Wiersen og Fredrik Frafjord holdte tale på vegne av studentene ved henholdsvis Fagskolen Rogaland og Høgskulen på Vestlandet.

De aller fleste av avgangsstudentene både ved HVL og Fagskolen Rogaland har allerede fått kadettplass. De var så mange at det ikke var mulig å få alle med på bildet i trappeoppgangen. Derfor måtte fotografen ta bildet både fra nedre trappeløp og øvre trappeløp.

Dsc 0241 2
Line Beate Stenberg, avgangsstudent ved HVL, hadde ikledd seg bunad i anledning avslutningsmiddagen. Bak Line Beate øverst ved inngangsdøren står Eivind Østebøvik Eriksen som vant prisen "Årets student" ved HVL sin skipsoffiserutdanning.

(Tekst og foto SMe)