Mer vind i seilene for Oma Baatbyggeri

Oma Baatbyggeri har vunnet en ny kontrakt innenfor offshore vindservice som sikrer aktiviteten ved verftet på Stord ut 2021.

Oma
Det er to fartøy som vist på bildet (bnr. 539 levert fra Oma i 2018) som nå skal bygges.

Kontrakten er inngått med Offshore Windservice A/S. Det dreier seg om levering av to såkalte SWATH Crew Transfer Vessels.

De to fartøyene er en videreføring av bnr 539 - «FOB SWATH 8» som ble levert til samme rederi i september 2018.

Leveringene skal finne sted henholdsvis i november 2020 og samme måned året etter, altså i 2021.

Båtene er spesialfartøy for transport av servicepersonell for offshore vindmøller og er spesialkonstruert i samarbeid med Odfjell Wind AS i Bergen. De kan operere i katamaran modus, eller i SWATH modus (Small Waterline Area Twin Hull) og er konstruert for å gi service personell best mulig komfort og sikkerhet.

- I katamaran modus kan båten gå med høy fart, mens rulling og slag er redusert til et minimum på grunn av den store avstanden fra vannlinje nivå og opp til tunell. Dette er kombinert med bruk av et stabiliserende foilsystem. I SWATH modus senkes fartøyet ned ca. 1,5 meter i sjøen for å oppnå reduserte bevegelser i sjøgang. Dette gir en sikker overføring av personell fra fartøy til vindmøller, heter det i en pressemelding fra Oma Baatbyggeri.

Fartøyenes servicefart blir opp mot 35 knop, og de vil ha passasjersertifikat for inntil 55 personer. De skal operere i offshore vindmølleparker i Danmark.

(Tekst SMe tilpasset fra pressemelding. Foto Oma Baatbyggeri)