Norsk flåtedominans i Las Palmas

3rd. Oil&Gas Meeting Day, som nylig ble avholdt i Las Palmas, er like mye spansk, kypriotisk, karibisk og vest-afrikansk som norsk, men i havnen gjør den norske flåten seg sterkt gjeldende.

Dsc 0046
Tre fra Saga Subsea med havnen i Las Palmas i bakgrunnen. Einar Tollaksvik, Lene Bakken og Robin Vicente Bermingham.

Fra et tak like i nærheten av Saga Subseas kontorer i den store havnebyen, som binder skipstrafikken fra og til Europa sammen med Vest-Afrika og Latin-Amerika, kan denne dagen ses ikke mindre enn fire norske offshoreskip og en norsk lekter foruten at ytterligere ett offshoreskip, en bøyelaster og to borerigger fra Odfjell Drilling er ventet inn.

Tre av de fire offshoreskipene som ligger i havnen, er hjemmehørende på aksen mellom Austevoll og Skudeneshavn. Vi ser Skandi Skansen, Skandi Chiftain og Normand Installer. Dessuten kommer snart Far Swift inn etter overfart fra Brasil. Og deretter stikker Sallie Knutsen fra Knutsen OAS som snarest innom.

Saga Subsea etablerte virksomhet i havnen for noen år tilbake.

– Akkurat nå gjør vi arbeid for Dof på Skandi Skansen, forteller Einar Tollaksvik.

Han og Saga Subsea har ekspandert kraftig de siste årene. Til Oil&Gas Meeting Day kom blant andre Irene Constantinou fra det kypriotiske miljøverndepartementet.

– Jeg traff henne på den første konferansen her i Las Palmas for tre år siden. I fjor etablerte vi virksomhet også på Kypros. Der kommer det til å skje mye spennende innenfor olje og gass i årene fremover. Irene var med å hjelpe oss på plass, sier Tollaksvik.

Han ser Oil&Gas Meeting Day som spennende nettverksarena for norske selskaper som leter etter nye muligheter. Saga Subsea, med hovedkontor på Killingøy i Haugesund, står som arrangør av konferansen sammen med spanske Grupo Stier. Grupo Stier har kontorer i Las Palmas by og treningsfasiliteter for sjøfolk og offshoremannskapet lenger sør på Gran Canaria, ikke langt fra flyplassen.

Skandi Skansen I Las Palmas
Skandi Skansen i Las Palmas.

(Tekst og foto SMe)