Ny flyrute mellom Haugesund og Aberdeen

Det skotske flyselskapet Loganair har kunngjort at de åpner en ny rute fra Haugesund til Aberdeen. Det vil bety mye for maritim- og offshoresektor på Haugalandet og i Sunnhordland.

Logan Air
Foto Logan Air

Logan Air starter helårsruten den 24. februar 2020 med seks ukentlige avganger.

- Forbindelsen vil forenkle forretningsreiser til Europas olje- og gassenter og for fritidsreisende som ønsker å utforske Skottlands nordøstlige region. Operert av et 49-seters Embraer 145 jetfly med en flytid på bare 1 time og 15 minutter, blir Haugesund Loganairs tredje destinasjon i Norge, sammen med Bergen og Stavanger, heter det i en pressemelding.

Fra Aberdeen kan norske kunder utnytte gode forbindelser videre til Loganairs nettverk som blant annet inkluderer Newcastle, Shetland, London og Orknøyene.

- Ruten mellom Aberdeen og Haugesund vil bety mye for maritim- og offshoresektor på Haugalandet og i Sunnhordland. Flere av våre medlemsbedrifter har betydelig aktivitet i Storbritannia, og spesielt i Skottland, og vil dra fordeler med redusert reisetid mellom Haugesund og Aberdeen, sier Sverre Meling jr. i Maritimt Forum for Haugalandet og Sunnhordland.