Partnerskap i USA inngått mellom Østensjø og Foss Maritime

Målsettingen med partnerskapet er ifølge en pressemelding å styrke tilbudet innenfor det amerikanske havvindmarkedet.

Edda Mistral
Edda Mistral er ett av Østensjø Rederi sine spesialiserte skip i havvindmarkedet.

De to rederiene har signert en såkalt MOU (Memorandum of Understanding). Østensjø Rederi og Foss Maritime skal sammen tilby SOV-er, det vil si spesialiserte offshore vind fartøyer, til havvindprosjekter i amerikanske farvann.

Både Foss Maritime og Østensjø Rederi har tonnasje av høy kvalitet for bruk i dette markedet.

Foss har hovedkontor i Seattle og opererer en flåte bestående av mer enn 200 fartøy. I pressemeldingen fremkommer det at rederiet har omfattende erfaring med å bygge og drive skip i samsvar med Jones Act. Dette er amerikansk skipsfartslovgivning som stiller særskilte krav til alle aktører i amerikanske farvann.

– Etter å ha vært i kontakt med maritime leverandører i Europa, ser vi oss som veldig heldige som har utviklet relasjoner til Østensjø. Vi ser frem til å knytte sammen våre felles ressurser i utviklingen av trygge og kostnadseffektive maritime løsninger for fornybarmarkedet i USA, sier Paul Gallagher, Vice President i Foss Maritime.

– Østensjø Rederi har flere års erfaring med operasjon av skip i det europeiske havvindmarkedet. I Foss mener vi at vi har funnet en ideell partner for å kunne tilby tjenestene våre i det amerikanske markedet, sier adm. dir. i Østensjø Rederi, Kenneth Walland.

(Tekst SMe basert på pressemelding. Foto Østensjø Rederi)