Skal regionen styres utenfra?

Økt verdiskaping, nye arbeidsplasser og lokal kontroll var tema da Maritim Forum utfordret Liv Kari Eskeland og Arne-Christian Mohn.

Arne Christian Mohn Og Liv Kari Eskeland 2
​ Arne-Christian Mohn og Liv Kari Eskeland i samtale med Sverre Meling jr.

Eskeland fra Høyre er tidligere ordfører på Stord og nåværende stortingsrepresentant med plass i Energi- og miljøkomiteen. Arne-Christian Mohn fra Arbeiderpartiet er ordfører i Haugesund. De representerer begge partier som kunne hatt bedre resultater på meningsmålingene. I stedet fosser Senterpartiet frem med et budskap om at sentraliseringen av makt i Norge er kommet for langt.

– Arbeiderpartiet har en tradisjon for sentralstyring, og Høyre har det siste tiåret snakket mye om større og robuste enheter. Klarer dere ikke å fange bevegelsen i opinionen, at folk vil styre seg selv, spurte møteleder og daglig leder i Maritimt Forum for Haugalandet og Sunnhordland, Sverre Meling jr.

Verken Eskeland eller Mohn følte seg særlig truffet. Liv Kari Eskeland viste blant annet til behovet for å modernisere forvaltningen når samfunnsutviklingen krever det, og Arne-Christian Mohn viste blant annet til Arbeiderpartiets gamle slagord om «by og land, hand i hand». – Det skulle vel si sitt om den historiske viljen vår til å engasjere hele samfunnet, smilte ordføreren.

Samtalen med de to politikerne kretset rundt behovet for nyskaping i regionen, om å legge til rette for gründere, utfordringen med at lokale bedrifter kjøpes opp og styres utenfra og om å stå samlet i utviklingen av Haugalandet og Sunnhordland.

- Det beste uttrykket for viljen til å stå samlet, tør vi i denne sammenhengen si var den felles forståelse for regionens utfordringer som en stortingsrepresentant fra Stord og en ordfører fra Haugesund utviste, uavhengig av partitilhørighet, sier Meling.

Fredagstreff 29 11 19