Storkontrakt til Solstad Offshore

Kontraktene ruller inn hos Solstad Offshore for tiden. Nå melder rederiet om jobb i Australia for ikke mindre enn seks skip.

Lars Peder I Nr
Arkivfoto: Lars Peder Solstad og rederiet han leder har hatt vind i seilene siste uken.

Kontrakten er gjort med Woodside og omfatter i følge en børsmelding to ankerhånteringsskip og og fire forsyningsskip. De skal gjøre tjeneste i ulike boreoperasjoner med oppstart av arbeidet i desember i år.

- Normand Saracen, Far Senator, Normand Leader, Normand Skimmer, Normand Swan og Far Seeker vil være på kontrakt for Woodside for en samlet periode av 1.100 fartøysdøgn med opsjon for Woodside på ytterligere 3.000 fartøysdøgn, heter det i meldingen.

Normand Leader blir mobilisert fra Nordsjøen og reiser altså sørover til nye eventyr. Det bidrar til å skape bedre balanse i markedet for forsyningsskip i Nordsjøen samtidig som man oppnår en miljøgevinst i Australia.

- Kontraktene er unike i størrelse, heter det blant annet i børsmeldingen.

Adm. dir. Lars Peder Solstad i Solstad Offshore understreker at rederiet går inn i et spennende samarbeid med Woodside hvor han fremhever lavutslippsstrategien Woodside og Solstad legger seg på i prosjektet.

Tidligere i uken meldte Solstad Offshore om viktige kontrakter med Equinor.

(Tekst og foto SMe)