SubseaPartner gjør kontrakt med Vår Energi

I påskeuken ble SubseaPartner tildelt en ny kontrakt av Vår Energi, operatør av Goliat-feltet i Barentshavet. - Kontrakten bekrefter posisjonen vår, sier CCO Ole Morten Skogland.

Ole Morten Skogland
Olle Morten Skogland er Chief Commercial Officer i SubseaPartner. Foto SMe

- Kontrakten for ingeniør- og installasjonsprosjektet innbefatter 24 timers luftdykning med vedlikehold av FPSOens fortøyningssystem. Prosjektledelse og ingeniørarbeid har allerede startet ved SubseaPartners hovedkontor i Haugesund, heter det i en pressemelding fra SubseaPartner sendt ut mandag i påskeuken.

- Light Diving Craft; LDC Venturer vil bli brukt til denne operasjonen. Dykkefartøyet er den andre i rekken av SubseaPartners flåte. Disse spesialbåtene benyttes under bemannede dykkeoperasjoner offshore. Offshoreaktivitetene er planlagt oppstart i løpet av sommeren 2019, heter det videre.

- Gjennom mange år har SubseaPartner AS jobbet for å oppnå en markedsposisjon som internasjonal dykkerkontraktør med norsk regelverk for bemannede dykkeoperasjoner til grunn. Denne kontrakten fra Vår Energi bekrefter vår posisjon som en ny Subsea-aktør offshore i Norge. Vår spesialkompetanse innen service på flytende, lagrings- og produksjonsenheter er hovedgrunnen for utformingen av dette markedssegmentet. Kontrakten understreker vår evne til å utforme de rette operasjonelle løsningene for å ivareta sikker, effektiv og kostnadsbesparende prosjektleveranse, sier Ole Morten Skogland, Chief Commercial Officer.