Uptime International presenterte verdens første autonome gangvei

Festdag på Karmøy! Uptime International, et selskap i Marine Aluminium Group, viste frem en 30 meter lang autonom gangvei som skal om bord i et havvindfartøy.

Uptime

Mange var til stede, så vel fra rederier som fra media. Gangveien skal om bord i et spesialisert såkalt SOV-fartøy som bygges for det tyske rederiet Bernard Schulte Offshore. Den kompenserer for bevegelser i fartøyet og lander selv ved hjelp av avansert kamerateknologi. Kameraene måler distanse og finner best egnet landingssted for gangveien.

Dette er teknologi som gjør fartøyet funksjonelt i operasjonen på vindparker til havs samtidig som personell som skal gjøre vedlikeholdsarbeid på vindturbinene, får en trygg adkomst fra skip til turbin. Teknologien har også et marked innenfor vedlikehold og modifikasjon knyttet til olje- og gass, spesielt ubemannede installasjoner.

– Dette er stort for oss. Vi har fått svært gode tilbakemeldinger fra kunder og fagpresse som besøkte oss og var med på presentasjonen av gangveien, sier Øivind Aasland Håkonsen i Uptime International. Han har ansvaret i selskapet for service og ettermarked.

(Tekst SMe. Foto Uptime)