Viste frem nytt luftdykkefartøy ankommet fra Goliat

SubseaPartner la LDC-03 Venturer ved kai like utenfor Lille Maritim under Subsea Operations Conference. - Fartøyet viste ypperligere egenskaper i nord, forteller CEO Tore Hafte Staalesen.

Tore  H   Staalesen Ombord I  Ldc 03  Venturer
Tore H. Staalsen viser rundt ombord i LDC-03 Venturer

Et stort antall konferansedeltakere brukte anledningen til å se seg omkring på fartøyet.

– Vi har brukt båten i arbeid vi har gjort for Vår Energi på Goliat til vedlikehold og inspeksjon av fortøyningene. Det er røffe forhold der oppe. Folkene våre bli sjøsjuke. Hun viste seg svært stabil i sjøen. Vi har installert et gyrobasert stabiliseringssystem for å forbedre dykkernes arbeidsmiljø, kunne Staalesen fortelle.

SubseaPartner har tidligere arbeidet som underleverandør inn mot Vår Energi (ENI), men i det siste oppdraget på Goliat, som LDC-03 Venturer nylig var kommet hjem fra da Subsea Operations Conference ble avholdt, stod SubseaPartner i direkteleveranse til Vår Energi.

– Vi mener vi har bygget opp en kvalitetsorganisasjon de siste årene. Det har gitt oss tillit i markedet, forklarer Tore H. Staalesen.

Inklusive utstyr er det gjort investeringer i LDC-03 Venturer for om lag 20 millioner kroner. Hun måler 13x5 meter og fører norsk flagg med registeringshavn Haugesund. Hun ble levert av Maritime Partner i Ålesund nå i år og er utrustet med svært avansert utstyr for luftdykking.

Ldc 03  Venturer

(Tekst og foto SMe)