Begge reagerer på nettolønnskutt

Om stortingsrepresentantene Sveinung Stensland (H) og Terje Halleland (Frp) representerer aldri så mye posisjon og opposisjon, reagerer begge på regjeringens nettolønnskutt.

Terje Halleland Og Sveinung Stensland
Terje Halleland (Frp) og Sveinung Stensland (H)

– Jeg hadde ikke ventet at dette kom fra min egen regjering og synes ikke om forslaget. Det har jeg også sagt til statsministeren. Jeg vil bidra til å få dette snudd i Stortinget, sier Stensland.

– Vi aksepterer ikke noe kutt i nettolønnsordningen. Så enkelt er det, sier Terje Halleland.

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2021 å sette et makstak for flere av modellene under refusjonsordningen for sysselsetting av norske sjøfolk, også kalt nettolønnsordningen. Samtidig foreslår man å avvikle refusjonsordningen for lasteskip i NIS i utenriksfart.

Maritimt Forum har ønsket at den midlertidige opphevelsen av taket i refusjonsordningen som gjelder sysselsettingen av norske sjøfolk på skip i NOR, skal videreføres. Opphevelsen kom som et tiltak midt under koronakrisen.

- Pandemien har rammet maritim næring hardt. Tiltaket har bidratt til å sikre norske arbeidsplasser på sjøen. I stedet reverserer regjeringen nå dette samtidig som man gjør kutt også i andre deler av ordningen. Det er nesten ikke til å forstå at vi opplever dette, sier Sverre Meling jr. i Maritimt Forum for Haugalandet og Sunnhordland.

(Tekst SMe. Foto Stortinget)

Flere nyheter