Internasjonal maritim akselerator klar for oppstart i Haugesund

Flow Maritime Accelerator har samlet startup-selskaper fra fem land til et intensivt innovasjons- og vekstprogram. Hensikten er å gi selskapene tilgang til et verdensledende maritimt økosystem.

Marius Selsø Håkonsen
Marius Selsø Håkonsen

- Dette skjer her på Haugalandet. Vi er opptatt av å muliggjør innovasjon og vekst samt bidra til nyetableringer i regionen, sier prosjektleder i Flow Maritime Accelerator, Marius Selsø Håkonsen.

Spanske Shellock og franske Sinay, som ble klare for programmet i mai, har nå fått selskap av fire nye internasjonale vekstselskaper.

- Med danske Nautix, brasilianske Delfos, estiske Unsinkable Robotics og spanske Wedge Global, er alle plassene til Flow Maritime Accelerators program i 2020 nå fylt opp. Vi har vært gjennom en grundig utvelgelsesprosess sammen med et styre bestående av Andries Ferla fra Deep Ocean, Britt Aarhus fra Gassco, Stein Inge Morisbak fra Haugaland Kraft, Thomas Bærheim fra Miles og Simen Løland Aarskog fra Sparebanken Vest for å sikre oss de aller beste kandidatene. De som nå er med videre har imponert oss med grundige utredninger og en iver etter å løse maritime problemer på helt nye måter, med ekstra tanke på bærekraft. Vi har begrensede plasser, og vi gleder oss over så sterke kandidater til vårt første akseleratorprogram, sier Håkonsen.

Hvert av selskapene sender deltakere til Haugesund i oktober, men programmet har en digital kickoff allerede sent i august.

Nautix

Fra Nautix deltar daglig leder Tarang Valecha, Shantanu Mishra og Vishwas Tomar, som alle har lang erfaring innen maritim industri. Deres mål er å øke sikkerhet, produktivitet og bærekraft i bransjen gjennom en software som blant annet gjør skip-til-land kommunikasjon mulig i sanntid og eliminerer behovet for konstante e-poster og telefonsamtaler.

- Flow er ypperlig plassert for det vi prøver å oppnå, og vi er heldige med timingen på denne akseleratoren. Vi ivrer etter å vise oss frem for fremoverlente aktører i Haugesund og Norge for øvrig, sier Valecha.

Delfos

Fra Delfos deltar daglig leder Guilherme Studart. Han har bakgrunn fra logistikk og forsyningskjeder. Studart har med seg Samuel Lima, aeronautikk-ingeniør, og Alberto Neto som er elektronikkingeniør. Delfos tilbyr en programvare som benytter kunstig intelligens for å optimisere drift innen olje og gass og fornybar energi, blant annet for å forutse og forhindre feil og ulykker.

- Noen av de største aktørene i offshoreindustrien er basert i Norge, så dette er en fantastisk mulighet for oss til å etablere et kjennskap med det norske markedet, sier Studart.

Unsinkable Robotics

- I tillegg til Nautix og Delfos deltar også Unsinkable Robotics. Selskapet har utviklet en undervannsdrone for bruk i akvakultur, undervannsforskning og konstruksjon og havneovervåking. Dessuten deltar altså Wedge Global som har produsert en bølgeenergi-konverterer med mål om levere ferdige løsninger for overvåking og kontroll av bølgekraftverk, forteller Marius Selsø Håkonsen.

Shellock og Sinay

Fra før er altså spanske og Shellock og franske Sinay klar for programmet.

Shellock har utviklet et nytt type bærekraftig kontainersegl som vil gi avsendere, speditører og transportører full kontroll over data isanntid. Sinay bruker stordata-analyser til å levere prediktiv informasjon til maritime selskaper innen olje, gass og fornybar energi.

Flow Maritime Accelerator

Flow Maritime Accelerator er et nordisk akseleratorprogram for startups og vekstselskaper med fokus på maritim virksomhet.

- Vi bygger et eksklusivt felleskap av entreprenører, bedriftspartnere og mentorer, som alle er endringsdrivere, innovatører og bransjeeksperter. Dette for å utfordre det etablerte i den maritime bransjen, smiler Marius Selsø Håkonsen.

(Tekst SMe tilpasset etter pressemelding. Foto SMe)

Flere nyheter