Logan Air sin rute Aberdeen/Haugesund åpnet

De første passasjerene fra Aberdeen er ankommet, og de første haugalendingene har reist over. Ordføreren i Karmøy åpnet den nye ruten.

Jarle Nilsen Og Jelena Malic
Ordfører Jarle Nilsen sammen med Logan Air sin representant i Norge, Jelena Malic.

Samtidig hadde Maritimt Forum møte med Logan Air om hvilke reisetider som vil være best for medlemsbedriftene og hvordan Maritimt Forum kan bidra til at ruten blir en suksess.

– Vi tror utreise fra Helganes om morgenen med retur om kvelden vil være det beste for mange av våre medlemsbedrifter, men skjønner selvsagt at Logan Air må få dette til å passe inn i sin bruk av flyflåten, sier daglig leder i Maritimt Forum for Haugalandet og Sunnhordland, Sverre Meling jr.

Foreløpig er det satt opp utreise seks dager i uken fra Helganes klokken 14.00 med retur fra Aberdeen klokken 11.00. Dette er reisetider som passer turisttrafikken godt.

– Kanskje kan vi få til morgenavgang fra Helganes og kveldsavgang fra Aberdeen enkelte dager i uken, men uansett er vi opptatt av å bidra til at ruten mellom Haugesund Lufthavn Karmøy og Aberdeen skal bli varig. Det betyr noe for lønnsomheten på flyplassen vår, men det betyr også noe for å kunne styrke forretningsforbindelsene mange av medlemsbedriftene våre allerede har mot Skottland og for å utvikle nye muligheter, sier Meling.

I møtet mellom Maritimt Forum og Logan Air ble det også diskutert mulige felles fremstøt for å gjøre de nye flyrutetilbudet mellom Aberdeen og Haugalandet enda bedre kjent i den maritime næringen.

Loagn Air Første Passasjer
Første flypassasjer på Logan Airs rute mellom Aberdeen og Haugalandet ankommer Haugesund Lufthavn Karmøy.

(Tekst og foto SMe)