Møkster kjøper seg inn i Mercator Crewing

Østensjø gruppen selger 20 prosent av Mercator Crewing til Møkster Investering. - Vi er glade for å kunne delta i videreutvikling av selskapet, sier Anne Jorunn Møkster.

Roald Larsen Foto Haakon Nordvik
Roald Larsen leder Mercator Crewing. Foto Haakon Nordvik.

Mercator Crewing tilbyr marine besetnings- og skipsadministrasjonstjenester til den maritime industrien. Selskapet, som har over 350 sjøfolk, har hovedkontor i Haugesund med avdelingskontorer i Polen, Litauen og på Filippinene.

- Møkster har vært en god kunde hos Mercator Crewing i mange år, så jeg er trygg på at dette partnerskapet vil være en god match, sier Roald Larsen, daglig leder i Mercator Crewing.

Han understreker at eierskap fra et solid og kompetent selskap som Møkster kan skape positive synergier.

- Vår felles innsats vil bidra til ytterligere vekst i en veldig spennende bransje, samt sikre arbeidsplasser for ansatte på sjøen og på land, sier Larsen.

Mercator Crewing har en ambisjon om å utvide til nye markeder over hele verden.

- Vi er glade for å få Møkster som partner i Mercator Crewing. Møksters lange historie og kompetanse vil styrke Mercator Crewing som en solid leverandør av bemanningstjenester til den globale skipsindustrien. Vi ser frem til det jeg er sikker på at vil bli et vellykket partnerskap, sier Håvard Framnes, investeringsdirektør i Østensjø gruppen og styreleder i Mercator Crewing.

Etter salget vil Østensjø gruppen eie 50 prosent av Mercator Crewing. Ledende ansatte i Østensjø gruppen eier 30 prosent.

- Mercator Crewing har levert kvalifisert mannskap og pålitelige tjenester siden 2010, og vi er glade for å delta i videreutvikling av selskapet. Mercator Crewing har vært en nøkkelleverandør av høyt kvalifiserte besetningsmedlemmer til Møkster-flåtens NIS-skip, og vi er sikre på at begge selskapene vil ha nytte av samarbeidet også i fremtiden. Kompetent mannskap er en nødvendighet for å levere våre maritime tjenester til våre kunder , sier Anne Jorunn Møkster, administrerende direktør i Simon Møkster Shipping.

Flere nyheter