Rogaland er helt usynlig i Oslo

Aslak Sira Myhre åpnet Solamøtet med å slå fast at Rogaland er komplett usynlig i Oslo.

Aslak Sira Myhre
Aslak Sira Myhre på Solamøtet.

I et fylke som kan bli marginalisert på Vestlandet etter regionreformen, pekte likevel den utflyttede rogalendingen og kulturpersonligheten på jorden og havet som Rogalands fremtid.

- Ingen kjenner Haugesunds Avis i Oslo. Ingen vet hva Petoro eller Norsk Olje & Gass er. I Oslo ser de feil vei. Dessuten trenger ikke Rogaland å bli sett i Oslo, sa Myhre.

Han mente at Oslo for det meste er ord.

- De snakker om inkubatorer, om disrupsjon, om kreativ skaperkraft. Bare ord. Moteord. La oss slutte med slikt tull. I Rogaland ligger fremtiden i industrikulturen. Det at kunnskapen ligger i hendene. I nevene til folk hos Aibel i Haugesund og hos Rosenberg i Stavanger. Hos folk som løser utfordringene sammen. Grunnen til at det bor folk i Rogaland er jorden og havet. Jorden og havet betyr ingenting i Oslo. Jorden og havet er Rogalands fortid og fremtid, sa Aslak Sira Myhre, spissformulert som alltid.

Thina Saltvedt fulgte etter Aslak Sira Myhre på scenen.

- Han er en fantastisk formidler, men jeg er uenig i at Rogaland er usynlig i Oslo. Det er jo til Rogaland vi ser. Det er her det skjer, smilte analytikeren.

Thina Saltvedt
Thina Saltvedt på Solamøtet.

(Tekst og foto SMe)