Verdens bøyelastflåte samlet i ett møte

Mange fra Altera Infrastructures deltok i Maritimt Forums nettmøte med Knutsen Group. Det betyr at store deler av verdens bøyelastflåte var samlet.

Nettmøte Koas

Konkurrentene Altera Infrastructures, tidligere Teekay, og Knutsen er de to største bøyelastrederiene i verden. Førstnevnte holder til i Stavanger. Sistnevnte i Haugesund. Slik samlet også den maritime klyngen sør og nord for Boknafjorden seg. Og slik opereres så og si en stod andel av verdens bøyelastflåte fra Rogaland.

I overkant av 50 var påmeldt nettmøtet. I overkant av 40 deltok. De som deltok, fikk blant annet høre om hvordan Knutsen utvikler flåten sin av LNG-tankere og bøyelastere i retning av stadig mindre klimautslipp.

– Fra vi fikk levert de første LNG-tankerne våre i perioden mellom 2004 og 2007 og frem til i dag, har vi redusert utslippene med 40 prosent, sa Synnøve Seglem. Hun er viseadministrerende direktør i Knutsen OAS Shipping.

Siste skipet Knutsen tok levering på var bøyelasteren Tove Knutsen som nå er klar for tjeneste for Equinor i Brasil. Det betyr at et byggeprogram på femten skip er redusert til fjorten.

– Vi får levert rundt fem skip hvert år fremover til 2022, sa Seglem.

Bare i 2010 har rederiet vært oppe i et slikt antall overleveringer per år. Dette året tok Knutsen OAS Shipping levering av seks skip.

Prosjektdirektør Jarle Østenstad gjennomgikk nybyggingsprogrammet i større detalj med vektlegging så vel av miljø som norske leveranser til prosjektene. Han brukte blant annet tid på å forklare hvordan skrogoptimalisering gir mindre drivstofforbruk.

Flere nyheter