Filmrederiet kaster loss fra Staalehuset

Med støtte fra Innovasjon Norge kaster filmbransjenettverket «Filmrederiet» loss fra Haugesunds mest kjente sjøhus.

Staalehuset
Staalehuset huser Haugaland Kunstverk. Foto Haugaland Kunstverk/Staalehuset.

– Det kalles Filmrederiet fordi kyst, sjøfart og fiske ligger i genene på alle som bor her, sier Alf Wold i Haugaland Kunstverk.

Haugaland Kunstverk har i ti år arbeidet med å tilrettelegge arbeidsplasser for det frie profesjonelle kunst- og kulturfeltet på Haugalandet. Staalehuset på Bakarøy i Haugesund utvikles nå som det nye hovedkvarteret for det frie kunstfeltet i regionen. Huset har sitt navn etter ”Sildakongen” Steffen Staalesen. Han var Norges største eksportør av sild og en av landets største arbeidsgivere med ca. 2000 ansatte. Da han bygde Staalehuset, som sto ferdig i 1919, var det Nord-Europas største betonghus i jugendstil.

Filmrederiet blir en del av arbeidsfellesskapet i Haugaland Kunstverk.

- Vi har fått innvilget full støtte fra Innovasjon Norge til hovedprosjektet med å bygge et filmbransjenettverk. Dette skal bidra til en blomstrende og bærekraftig næring for filmarbeidere og bedrifter på Haugalandet og i Sunnhordaland. Vi vil løfte kompetansen i regionen og kunne levere fullverdige, filmtekniske løsninger og innholdsmarketing her lokalt, sier Jan Thore Lippestad fra Rogaland Ressurssenter.

Rogaland Ressurssenter skal i en oppbyggingsfase ha ansvaret for å få på plass et fundament for vekst og utvikling for medlemmene i Filmrederiet.

(Tekst SMe)