Første Zinus-leveranse til Danmark

Med en autonom ladeløsning til Molslinjens fergerute mellom Esbjerg og øyen Fanø, bidrar Zinus til elektrifisering og mer klima- og miljøvennlige overfarter.

Illustrasjonsfoto Zinus Telescopic Autonomous 2
Illustrasjonsfoto: Den autonome teleskopløsningen til Zinus kobler seg til fergen i løpet av 20 sekunder og sikrer mest mulig effektiv lading den tiden fergen ligger til kai.

Zinus har inngått avtale med Molslinjen, Danmarks største fergerederi, om levering av sin Telescopic Autonomous-løsning. Den skal sørge for automatisk lading av en ny elektrisk ferge som skal trafikkere Fanølinjen, et fergesamband som opereres av Molslinjen og går mellom Esbjerg og den lille øyen Fanø i Vadehavet på den danske vestkysten. Nybygget skal settes i drift på sensommeren 2021, og bidrar til å gi fergeruten økt kapasitet og bedre klima- og miljøprofil.

Dette fremkommer i en pressemelding som ble sendt ut før jul.

Fergen bygges hos Hvide Sande Shipyard, og blir utstyrt med en Zinus SWC100 ladetilkobling. Til ferjekaien i Esbjerg skal Zinus levere en ladestolpe av typen ZPP700. Sammen utgjør disse et autonomt system som lader den elektriske fergen helt automatisk ved anløp. Selve tilkoblingen tar bare rundt 20 sekunder, og systemet kan levere en strømstyrke på 4.400 ampere.

– Vi valgte ladeløsningen fra Zinus på grunn av den korte oppkoblingstiden, fleksibiliteten i systemet og konkurransedyktig pris. I tillegg er det en fin bonus at ladestolpen tar seg godt ut i havnemiljøet, sier Ole Berg-Hansen, maskinsjef i Molslinjen.

– Molslinjen er Danmarks største fergeoperatør, og vi er beæret over at vår første ordre til Danmark er å forsyne dem med vårt helt autonome system som kobler til full effekt på mindre enn 20 sekunder, sier Geir Arne Bjørkelund, salgssjef i Zinus.

– Kontrakten med Molslinjen er nok en bekreftelse på at de bærekraftige landstrøms- og ladeløsningene våre er konkurransedyktige også i det internasjonale markedet. Vi er glade for tilliten Molslinjen viser oss, og fornøyde med å kunne bidra til elektrifiseringen av dansk fergetrafikk. Vi legger heller ikke skjul på at vi har stor tro på at flere norskproduserte Zinus-systemer vil finne veien ut i verden i tiden som kommer, uttaler Arne Mæland, styreleder i Zinus.

(Tekst og foto hentet fra pressemelding)