Fra Equinor til Jacobsen Marineconsult

Lars Edward Jacobsen hadde første dagen på kontoret hos Jacobsen Marineconsult den 4. januar. Sivilingeniøren, med en mastergrad i undervannsteknologi, blir Marine Surveyor.

Lars Edward Jacobsen
Lars Edward Jacobsen

– Jeg har vært sju år i Equinor hvor jeg som hovedbeskjeftigelse jobbet med feilsøking og overvåking av roterende maskineri for skadebegrensning. Det har gitt meg god erfaring innenfor tilstandsvurdering og prediktiv analyse av feilutvikling i motorer, gearkasser, turbiner og annet maskineri. Denne erfaringen tar jeg med meg inn i den nye jobben som Marine Surveyor, sier Jacobsen.

Han bygde mastergraden sin fra NTNU på en utdanning som maskiningeniør fra Høgskolen i Bergen.

Etter utdanningen har 35-åringen jobbet for Equinor både i Bergen og Stavanger, men nå blir Haugesund utgangspunktet. Jacobsen Marineconsult holder til i Kyvik & Co. sitt store bygg på Indre kai. Her holder også andre maritime bedrifter til. Nevnt er allerede Kyvik & Co., men også North Sea Container Line og skipsmeglerselskapet Uno Offshore holder til her.

Faren til Lars Edward etablerte Jacobsen Marineconsult i 1987. Selskapet har som hovedvirkeområde og spesialitet skadebesiktigelse på skrog og maskineri.

– Jeg er 68 år, men har ikke tenkt å gi meg. Det skal bli kjekt å gi Lars Edward støtte og oppfølging i den nye jobben, sier Lars Inge Jacobsen.

– Ta med at jeg tror det er store muligheter for et selskap som vårt med utgangspunkt i den maritime klyngen i regionen. Vi må ha litt is i magen nå under koronakrisen, men så tror jeg det løsner, smiler Lars Edward.

(Tekst og foto SMe)