Investerer for 130 millioner

Bømlo Skipsservice satser offensivt. Daglig leder Sveinung Vestbø er full av optimisme.

Bømlo Skipsservice
Bømlo Skipsservice i Langevåg

Investerer i båtheis, oppgradering og utvidelse

Verftet investerer i en 1000 tonns båtheis samt oppgradering og utvidelse av alle deler av virksomheten i Langevåg. Båtheisen er Europas største.

- En båtheis med høy kapasitet er nøkkelen til videre vekst for Bømlo Skipsservice. Den nye, mobile båtheisen skal etter planen være operativ i juli 2022 og kan løfte inntil 1000 tonn, heter det i en pressemelding.

Daglig leder Sveinung Vestbø sier at den nye båtheisen på alle måter vil gi Bømlo Skipsservice et løft.

- Den styrker eksisterende aktivitet ved at verftet blir enda mer fleksibelt og effektivt. Vi vil også kunne tilby flere og bedre tjenester til enda flere fartøystyper. Båtheisen blir ikke bare et nytt landemerke sør på Bømlo, men også et symbol på framgang og utvikling i et marked som drives av jakten på smarte og grønne løsninger, sier Vestbø.

Bømlo Skipsservice beholder den opprinnelige båtheisen med en kapasitet på 180 tonn.

- Den nye heisen åpner for at vi kan ta opp trålere, ferjer, lektere og andre typer fartøy i størrelsen 200-1000 tonn, med lengder på opp mot 50-60 meter, sier Vestbø.

Foruten den nye båtheisen vil det i løpet av 2022 bli satt opp et nytt lager- og kontorbygg på 1800 kvadratmeter på dagens verftsområde. Dette skal kunne leies ut til kunder som trenger plass til utstyr og materiell. I tillegg blir eksisterende kontorfasiliteter og motorverksted utvidet og betydelig oppgradert.

- Det er veldig spennende å jobbe i Bømlo Skipsservice om dagen. Bunnlinja er positiv, og vi har allerede passert fjorårets rekordomsetning. Jeg tror det skyldes at vi har perfekt beliggenhet og tilbyr de riktige tjenestene i et marked i vekst, sier Vestbø.

Totalleverandør til nærskipsfarten

Bømlo Skipsservice har røtter tilbake på 1960-tallet, og virksomheten er i dag en totalleverandør av utstyr og tjenester til segmenter som fiskeri, havbruk, brønnbåter, arbeidsbåter, offshorefartøy, hurtigbåter og slepebåter.

- Tid er penger for rederne, så kort liggetid er sentralt i vår filosofi. Det oppnår vi gjennom et moderne og fleksibelt serviceverksted, med gode fasiliteter og dyktige medarbeidere. Jeg tror kundene våre opplever at vi har gjennomføringsevne og leverer høy kvalitet til konkurransedyktige priser, sier Sveinung Vestbø.

Tjenestetilbudet omfatter alt fra design til ferdigstilling, skips- og motorservice, oppretting, rør- og hydraulikk, overflatebehandling, elektro, støyreduksjon og utslipps- og rensesystemer for eksos og ballastvann.

- Vi kan også levere teknologi og engineering knyttet til større ombygninger, for eksempel til hybriddrift. Vi ser for eksempel at også fiskeflåten stadig oftere velger batteriteknologi for å gjøre operasjonene både mer miljøvennlige og mer kostnadseffektive. Da kan vi hjelpe dem på veien, sier den daglige lederen.

Sveinung Vestbø
Arkivfoto: Sveinung Vestbø

(Tekst SME tilpasset etter pressemelding. Foto SMe)