Investerer i turisme

Hagland-gruppen tar 65 prosent i et nytt reiseselskap. – Det er en ren finansiell investering, sier Paal W. Aanensen som er styreleder i Elite Travel.

Paal W  Aanensen Foto Haakon Nordvik
Paal W. Aanensen. Foto Haakon Nordvik.

Til daglig er Aanensen CFO i Hagland-gruppen. Konsernet består av en rekke selskaper hvorav Hagland Shipping, Hagland Shipbrokers, Hagland Agency samt Storm & Bull Shipping er maritime virksomheter.

– Elite Travel blir ikke en del av gruppen vår. Vi har blant annet fått med oss Tove Voss i satsingen og hadde ikke gjort dette uten å ha de rette personene med på laget. Hun er en nestor innenfor norsk reiseliv, forteller Paal W. Aanensen.

Han har også med haugesunderen Christian Koll Urrang Krohn Brekke, som initiativtaker og forretningsutvikler. Brekke eier 35 prosent.

Hagland-gruppen har en omsetning på rundt 450 millioner kroner årlig og har muskler til å være med å utvikle nye virksomheter. Elite Travel sitt tilbud vil rette seg mot et voksent publikum som krever kvalitet i reisen både med hensyn til materiell tilretteleggelse og med hensyn til kulturelt innhold. I første omgang er det cruise, og mer spesifikt elvecruise, som peker seg ut, samt langtidsferier til Spania.

– Ser dere for dere at selskapet på sikt også kan tilby mannskapsreiser for rederiene?

– Det er ikke en del av planen. Som sagt, dette er en finansiell investering. Vi har tro på markedet for turisme når vi kommer oss ut av pandemien og tror timingen er riktig, sier Aanensen.

(Tekst SMe)