Knutsen-dåp i Ravenna

Den mellomstore LNG-tankeren Ravenna Knutsen ble på mandag døpt i Italia.

Dåp Av Ravenna Knutsen
Dåp av Ravenna Knutsen. Foto Edison.

Ravenna Knutsen ble levert haugesundsrederiet fra Hyundai Mipo i Sør-Korea tidligere i år. Hun er sluttet på et certeparti med det italienske energiselskapet Edison for tolv år og skal bidra til at Italia får energileveranser som tar ned utslippene.

Senere i høst åpnes formelt en småskala LNG-mottaksterminal i Ravenna, men Ravenna Knutsen har allerede gjort leveranse. Ravenna ligger på den nord-italienske Adriaterhavskysten øst for Bologna.

Knutsen OAS Shipping har en stor flåte av store LNG-tankere, men kun Pioneer Knutsen som ble levert i 2004, har vært innenfor småskala LNG-transport.

– Vi har trodd på småskala-markedet siden Pioneer Knutsen ble levert, men det har tatt tid. Nå er vi på plass med et nytt fartøy, sa viseadministrerende direktør Synnøve Seglem da rederiet inngikk avtalen med Edison om Ravenna Knutsen tilbake i desember 2018.

Ravenna Knutsen er imidlertid betydelig større enn Pioneer Knutsen. Ravenna måler i lastekapasitet 30.000 m3. Pioneer måler 1.100 m3. De store LNG-tankerne til Knutsen måler på den annen side fra 140.000 m3 til 180.000 m3 i lastekapasitet.

(Tekst SMe)