Marie Engelsen Launes går til Eidesvik

Eidesvik ASA har gjennom flere tiår vært en pioner i arbeidet for økt bærekraft og reduserte utslipp i skipsnæringen. Nå stiller Marie Engelsen Launes på laget.

Marie Launes
Marie Engelsen Launes

Med dette styrker Eidesvik satsingen på grønn skipsfart ytterligere.

Marie Engelsen Launes er ansatt i nyopprettet stilling som Commercial Environmental Manager og skal være pådriver for nytenking og bærekraft, samt drive kommersialiseringsprosesser fra idestadiet og fram til realisering.

- Hun vil få en sentral rolle i operasjonaliseringen av selskapets vekststrategi og kommersialisering av Eidesvik sine løsninger innenfor energioptimalisering og ny teknologi, heter det i en pressemelding.

Launes kommer fra stillingen som kommunikasjonsdirektør i næringsklynga Maritime CleanTech og har tidligere vært kommunikasjonssjef i Wärtsilä i Norge. 41-åringen er utdannet innen kommunikasjon og markedsføring fra Napier University Edinburgh.

– Eidesvik er et fyrtårn når det gjelder bruk av ny grønn teknologi i skipsfarten, og jeg kjenner dem som et selskap som kontinuerlig ser etter nye muligheter. En tydelig satsing på teknologi og miljø, og samarbeid med andre selskaper og forskningsmiljøer, blir en sentral del av selskapets strategi også framover. Samlet gjør dette at Eidesvik for meg er en av de mest spennende arbeidsplassene innenfor den maritime sektoren. Jeg gleder meg stort til å bli en del av en engasjert og framoverlent gjeng, sier Marie Engelsen Launes.

Hun tiltrer stillingen den 1. august.