Startet valgkampen i Nordfylket

Senterpartiet ruller buss rundt i hele Rogaland i uke 30. I Haugesund møtte partiet maritim næring.

Sp Rogaland
Tor Inge Eidesen i venste bildekant. Deretter i forkant Lisa Marie Ness Klungland, Geir Pollestad, Dagny Sunnanå Hausken, Anita Husøy Riskedal og Kjetil Slettebø. Sunnanå Hausken er partiets fjerdekandidat i Rogaland. Husøy Riskedal og Slettebø er henholdsvis sjettekanidat og femtekandidat. Osmund Våga i høyre bildekant er ordfører i Bokn kommune. Bak i bildet er fylkessekretæren, Katrine Sægrov.

– På Haugalandet er maritim næring viktig. Det har den alltid vært, innledet Senterpartiets tredjekandidat Tor Inge Eidesen. Han er selv fra Haugesund og innehar sentrale politiske verv i kommunepolitikken.

Toppkandidaten for Senterpartiet i Rogaland er Geir Pollestad. Han er i kraft av å være leder i næringskomiteen på Stortinget en særskilt sentral politiker for den maritime næringen. Lisa Marie Ness Klungland er andrekandidaten. Hun representer ungdommen i toppen av listen.

Senterpartiet i Rogaland ligger an til å få to inn på Stortinget etter valget i september, men ved et regjeringsskifte kan Tor Inge Eidesen fort bli den tredje fra stortingslisten som tar sete på Løvebakken. Dette i tilfelle av at Geir Pollestad kalles til kongens bord.

– Vi var heldige og fikk møte Senterpartiet da de besøkte Haugesund. Vi snakket om havvind, nettolønn som den beste distriktspolitikk, maritim utdanning og finansieringen av denne, skipsverftenes situasjon, økte avskrivningssatser på skip, Eksportfinansiering Norge og et havdirektorat i Haugesund bygget på skuldrene av Sjøfartsdirektoratet, forteller daglig leder i Maritimt Forum for Haugalandet og Sunnhordland, Sverre Meling jr.