Tidligere pengebinge seiler på ny

Edda Accommodations hotellskip «Edda Fides» er på ny kommet i fart etter å ha vært uten arbeid i et års tid. Dessuten har selskapet refinansiert.

Edda Fides 1
Edda Fides

Fra levering i 2011 og i mange år fremover seilte Edda Fides inn solide inntekter for selskapet som inngår i Østensjøs rederigruppe i Sjøfartsbygget i Haugesund. Fra 2017 gikk imidlertid seilasen over fra sterk medvind til flau vind. Så avtok vinden helt, og i mars 2020 ble hun tatt hjem fra Sørøst-Asia. Det siste halvåret har Edda Fides ligget i opplag her hjemme, sist på Storasund godt synlig for alle på Nord-Karmøy, fastlandssiden og i Haugesund.

Men allerede i nyårets andre uke går Edda Fides på ny jobb. Den varer i 45 dager, med mulighet for ytterligere 45 dager. Personell både om bord og i land er nå travelt opptatt med klargjøringen av skipet, og rederiledelsen uttrykker stor tilfredshet med på ny å få skipet i operasjon.

Til dette kommer at Edda Accommodation er blitt refinansiert. CEO Kenneth Walland sier seg godt fornøyd med å ha oppnådd en refinansieringsavtale med långiverne i et ellers krevende marked. Som en del av løsningen har Østensjø Gruppen kjøpt ut alle eksterne investorer og sitter nå med 100 prosent av eierskapet i Edda Fides. Samtidig er operasjonen av fartøyet overtatt av Østensjø Rederi etter at Edda Accommodation inntil siste årsskifte har fungert som en egen driftsorganisasjon.

(Tekst SMe basert på pressemelding. Foto Østensjø Rederi)