Tom Johan Austrheim er Edda Winds nye CFO

Østensjøs og Wilhelmsens nye havvindrederi har hanket inn en person med solid shipping- og havvindbakgrunn.

Tom Johan Austrheim
Tom Johan Austrheim

Austrheim begynner i Edda Wind allerede den 18. mai. Han har fire år bak seg som CFO i Fred Olsen Windcarrier fra 2016 til 2020. Han har også vært lenge hos Kristian Gerhard Jebsens rederi i Bergen, blant annet ti år som CFO fra 2006 til 2016. Og ikke nok med dette. Fra 1992 til 2000 var han finansdirektør hos GC Rieber Shipping.

- Jeg gleder meg veldig til å begynne hos Edda Wind i den spennende tiden selskapet og havvindsektoren står fremfor. Med realiserte kostnadsreduksjoner innen bunnfast havvind og fremvoksende teknologi og skala innen flytende havvind, er potensialet for havvindindustrien stort på verdensbasis. Den erfaring og posisjon som Edda Wind har med seg, møter behovet markedet har for sikker og effektiv drift. Jeg er glad for muligheten til å få bidra på denne reisen videre, sier Austrheim.

Han bor nå i Oslo, men er født i Bergen i 1967 og vokste opp i byen mellom de sju fjell. Og Tom Johan Austrheim har kone fra Karmøy.

– Vi har alltid hatt en sterk tilknytning til Vestlandet, og dessuten til hytten vår på Vågslid, så nå gleder vi oss til å komme vestover, smiler Austrheim.

- Vi er svært godt fornøyd med å ha fått med oss Tom på laget, sier Kenneth Walland, CEO i Edda Wind.

(Tekst SMe. Foto privat)