Tunge maritime aktører etablerer fornybarallianse

Solstad Offshore, Aker Solutions og DeepOcean går sammen bak «Windstaller Alliance». Selskapene vil bli verdensledende på kost og leveranse innenfor havvind og fornybart.

Left To Right Stephen Bull Lars Peder Solstad Guro Høyaas Løken Øyvind Mikaelsen
Disse står bak Windstaller Alliance. F.v. Stephen Bull i Aker Solutions, Lars Peder Solstad i Solstad Offshore, Guro Høyaas Løken som skal lede alliansen og Øyvind Michaelsen i DeepOcean.

– Alliansen vil også forfølge mulighetene innenfor andre fornybarmarkeder, heter det i en pressemelding.

Solstad, Aker Solutions og DeepOcean er alle hver for seg på ulike områder ledende aktører i den norske maritime klyngen med sterkt fotfeste internasjonalt.

– Alliansen skal kunne levere på alt fra produksjon og fabrikasjon til marine operasjoner og undervannstjenester, heter det i meldingen.

Lars Peder Solstad i Solstad Offshore signaliserer stor tro på det nye samarbeidet.

– I kraft av kompetanse, størrelse og utstyr vil trolig Windstaller-alliansen bli unik i markedet. Det er hvordan vi syr sammen tilbudet i alliansen som vil utgjøre forskjellen, sier han.

Det handler om på en kosteffektiv måte å forenkle grensesnittet mellom tilbud og etterspørsel i leveransene til det maritime fornybarmarkedet. I dag er markedet fragmentert.

– Etter vårt syn er tilbudssiden i fornybarmarkedet sub-optimal hva angår effektivitet, kostnader, risiko og miljøavtrykk, sier Guro Høyaas Løken som skal lede Windstaller Alliance.

Samlet har Solstad Offshore, Aker Solutions og DeepOcean 19.500 ansatte globalt. De tre selskapene har som målsetting å redusere utslippene sine med fra 45 til 50 prosent innen 2030.

Les mer om Windstaller Alliance her.