Wärtsilä i Norge med nye leveranser til Knutsen O.A.S.

Wärtsilä Gas Solutions Norway AS skal levere tre Compact Reliq rekondenseringsanlegg til tre nye LNG-tankere som Hyundai Samho Heavy Industries (HSHI) i Sør-Korea bygger for Knutsen O.A.S. Shipping.

Adriano Knutsen Er Søsterskipet Til Traiano Knutsen Som Nettopp Er Levert Fra Verftet Og Selv Er På Veg Ut På Verdenshavene
Illustrasjonsfoto: Knutsen O.A.S. tok levering av LNG-tankeren Adriano Knutsen fra Hyundai Heavy Industries i Korea i 2019.

Opsjonsinnløsning

Kontrakten kommer etter innløsning av en opsjon fra en tidligere ordre til to slike skip. Bestillingene ble gjort i juli og august 2021, og anleggene vil leveres i løpet av høsten 2022.

- Vi har hatt god erfaring med Wärtsiläs nitrogenbaserte kondenseringsanlegg med reversert Brayton-syklus tidligere, og Compact Reliq er et spennende tillegg til deres produktportefølje. Systemet gjør kondensering ombord til et anvendelig alternativ for tankere i alle størrelser, og er helt klart det riktige valget for våre nye skip, sier Jarle Østenstad, nybyggingsdirektør i Knutsen O.A.S. Shipping.

– Vi mottok i fjor en ordre på to systemer som skulle leveres til HHI-verftet for installasjon på Knutsens nye tankere. Det var opsjon på flere fartøyer, og denne opsjonen er nå løst inn med kontrakter på tre nye Compact Reliq-anlegg. Dette er viktige prosjekter som styrker forholdet vårt til både HHI, HSHI og Knutsen O.A.S. ytterligere, sier Pål Steinnes, salgssjef i Wärtsilä Gas Solutions.

Formidabelt byggeprogram

Knutsen O.A.S har et formidabelt byggeprogram. Rederiet i Haugesund bygger samlet 15 LNG-tankere og 4 bøyelastere til en samlet byggesum av anslagsvis 3 milliarder USD, eller nær 26 milliarder kroner etter dagens dollarkurs.

(Tekst SMe basert på nettoppslag hos Wärtsilä. Foto Knutsen O.A.S. Shipping)