Oma fosser frem med tre nye kontrakter

Oma Båtbyggeri skal levere to hybride batterieletriske hurtigbåter til Norled AS for drift i Sogn. En tredje kontrakt vil i nær fremtid bli signert med Florø Skyssbåt AS.

Oma Render Vinkel 001 2022 01 06

Alle de tre båtene skal trafikkere rutepakke 2 (RP2) i gamle Sogn og Fjordane.

- RP2-båtene bygger videre på det velkjente kombikatamaran-konseptet fra Oma Baatbyggeri som båtbyggeriet har bygget og levert mange av, helt tilbake til 2001, og som seiler langs hele den langstrakte norskekysten. Båtene har kapasitet til å frakte en lastebil på 20 tonn, alternativt 7 personbiler i kombinasjon med 70 passasjerer, heter det i en pressemelding.

RP2-båtene leveres med hybride batterielektriske fremdriftsanlegg i motsetning til tidligere leverte fartøy med konvensjonelle fremdriftsanlegg.

- Dette gjør at båtene kan gå med null-utslipp av CO2 og 100 % elektrisk drift i de fleste rutene som de skal trafikkere, heter det.

Båtene er bygget i sjøvannsbestandig aluminium, et byggemateriale som er 100% resirkulerbart.

- Det sterke, men lette byggematerialet er optimalt ved bygging av hurtigbåter og takler fint et akseltrykk på 12 tonn på akterdekket. Ettersom båtene er lette, er de utstyrt med ballasttanker for å utligne vektene ved lasting eller lossing av tunge vogntog, opplyser Oma Baatbyggeri.

I tillegg til det store bildekket, har fartøyet kran og lasterom. Passasjerkapasiteten er 70, servicefart er 22-25 knop og lengden på fartøyet er 30 meter.

- Med denne ordren sikrer Oma Baatbyggeri god beskjeftigelse til november 2023, heter det i pressemeldingen.