Framsnakket kompetanse for havet

Havnæringene fikk mye oppmerksomhet da Rådgiverforum Norge hadde Landskurs 2018 for rådgivere i Molde forleden.

Img 1491
Leder av Landskurskomiteen Astrid Johanne Pedersen i Rådgiverforum (til høyre) sammen med Maritimt Forum Nordvest sin Arnfinn Ingjerd.

Havnæringene fikk mye oppmerksomhet da Rådgiverforum Norge hadde Landskurs 2018 for rådgivere i Molde forleden. Der møttes nærmere 300 rådgivere og karriereveiledere fra videregående skoler, ungdomsskoler og voksenopplæringssenter fra hele landet.

- Vårt mål var at skolerådgiverne skulle reise hjem med en forståelse av at ungdommen har store og mange karrieremuligheter i havnæringene, sier en av innlederne, Arnfinn Ingjerd fra Maritimt Forum Nordvest. Behovet for mangeartet kompetanse i fiskeri, sjømat og maritim næring vil vokse i årene som kommer.

Berit-Helen Søgnen, HR & HSEQ Manager ved Vard Aukra og Vard Aqua (bildet over) snakket om den omstilling Vard-konsernet har vært igjennom de siste årene. Da offshoremarkedet kollapset seint 2014, tok Vard grep. Fra å bygge nesten bare offshore-fartøy, designer og bygger nå Vard både for cruise, energi, sjømat og marinen

- Vi var opptatt av og både holde på og utvikle kompetansen i selskapet. Vi utnyttet fagkompetansen på nye måter. Vi utnyttet nærheten mellom verftene våre i Møre og Romsdal og vi skjermet lærlingene. Vi lot oss ikke knekke av nedturen i offshore og nå ansetter vie nye medarbeidere igjen, sa Søgnen og viste til nylig gjennomført rekrutteringskampanje og Vard sine hjemmesider med for tiden over 20 ledige stillinger – SE HER.

- Vi trenger ulik kompetanse på mange nivå. I anledning yrkesfagenes år, framsnakket hun fagarbeideren: Med et fagbrev i hånda, har du nøkkelen til videre karriere, sa Søgnen til en lydhør forsamling av skolerådegivere.

Etterpå inviterte Arve-Martin Husevåg fra Marine Harvest rådgiverne til å være med på den blå revolusjonen. Til slutt snakket Marthe Outzen fra Brunvoll om lærlinger i Brunvollkonsernet.

Flere nyheter