Ap skylder på staten, FrP på fylket

Svært ulik virkelighetsoppfatning om hvorfor ferjeprisene har blitt slik de har blitt

09 Duell Kjølmoen Sve
Fra debatten på Bruvik: Per Vidar Kjølmoen (til venstre) Henrik Vedde og Frank Sve.

Maritimt Forum Nordvest og Ferjeaksjonen Møre og Romsdal inviterte mandag denne uka til ferjepolitisk debatt mellom Per Vidar Kjølmoen (Ap) og Frank Sve (Frp).

Fylkestoppene har vært rykende uenige i denne saka med en rekke skarpe leserbrev. Det var bakteppe da de møttes på MS Bruvik i Ålesund.

Debatten viste at de to har en svært ulik virkelighetsoppfatning om hvorfor ferjeprisene har blitt slik de har blitt. Ap skylder på staten. Frp skylder på fylkeskommunen.

Målet med debatten var å få fram hva som er gjort, og hva som må gjøres videre, fortel Henrik Dalelid Vedde som er daglig leder i ferjeaksjonen og seniorrådgiver i Maritimt Forum Nordvest. Han var derfor fornøyd med at de to politikerne iallfall var enige om ei ting:

– Vi fikk begge til å love at de skulle stå sammen i arbeidet for ferjefylket Møre og Romsdal. Det vil være viktig for å holde oppe trykket i kampen for lavere prise, sier Vedde etter debatten.

Flertallet på Stortinget ble i vinter enige om en nedtrappingsplan av ferjeprisene. Målet er halvert pris i løpet av kommende stortingsperiode, og første skritt ble tatt i revidert nasjonalbudsjett i mai.

Se debatten her.