Frp med viktig gjennomslag for maritim næring

Frp har fått gjennomslag for bedre nettolønn og reduserte fergepriser i avtalen med regjeringen om RNB.

Fr P På Hareid
Frp-ledelsen besøkte Hareid group og maritim klynge i fjor. Her foran Island Valiant. Vi ser fra venstre Gunvor Ulstein, Ulstein group og Frp-ledelsen med Sylvi Listhaug, Jon Georg Dale og Siv Jensen.

Fremskrittspartiet har fått gjennomslag for bedre nettolønn og reduserte fergepriser i avtalen med regjeringen om Revidert Nasjonalbudsjett. Det er to saker av betydning for maritim næring.

- Nettolønnsordningen sikrer norsk maritim kompetanse. At den midlertidige utvidelsen av ordningen videreføres ut året, vil være et bidrag for mange av rederiene til å komme seg igjennom en krevende periode, sier daglig leder Arnfinn Ingjerd i Maritimt Forum Nordvest.

Fremskrittspartiet har også fått gjennomslag for at det at det blir 25 prosent rimeligere å reise med ferge fra 1. juli.

- Høye fergepriser er en ekstra belastning for pendlere og bedrifter langs kysten. Derfor er det gledelig at FrP har fått gjennomslag for at prisene reduseres med 25 prosent. Det er en god begynnelse, men vi forventer at prisene skal videre nedover de nærmeste årene, sier Ingjerd som vil gi FrP skryt på vegne av maritim næring:

- Nok en gang har FrP sett betydningen av vår næring og forhandlet fram bedre løsninger. Det har skjedd i alle budsjett og krisepakker siden pandemien rammet.

- Samtidig er vi skuffet over at det heller ikke i dette budsjettet blir flertall for tiltak som kan bidra til at store nybyggingsverft kommer seg igjennom bølgedalen. Vi har etterlyst bedre finansieringsordninger og tiltak for ombygging til en grønnere flåte, uten å bli hørt, sier Ingjerd.