Næringskomiteen utsatte avgjørelse om GIEK

Næringskomiteen på Stortinget utsatte torsdag avgjørelsen om hvor nye Eksportfinansiering Norge (nye GIEK og Eksportkreditt) skal holde til.

Geir Pollestad
Geir Pollestad (Sp) er leder av næringskomiteen.

Mange har tatt til ordet for at det må flyttes ut av Oslo, men sterke krefter jobber også for Groruddalen i Oslo. Komiteen tar saka opp igjen 18.mars

Det har vært mange uklare signaler om hvor de ulike partiene vil at nye Eksportfinansiering Norge skal lokaliseres. Nå er saken utsatt en uke på grunn av krøll i saksbehandlingen.

- Det gir oss som jobber for at selskapet skal komme nærmere der verdiene skapes, en uke ekstra til å overbevise representantene i Stortingets næringskomite til å lande på en fornuftig løsning, sier daglig leder Arnfinn Ingjerd i Maritim Forum Nordvest. Han tror dog ikke næringskomiteen vil beslutte noe om hvilken by på Vestlandet som eventuelt for det nye hovedkontoret.

Kampen for å flytte Giek ut av Oslo startet for alvor med en kronikk fra Herøy-reder Stig Remøy i begynnelsen av januar, les kronikken her.Det har skapt et stort engasjement langs hele Vestlandet. Politikere og interessegrupper både i Møre og Romsdal, Vestland og Rogaland har kastet seg inn i kampen for å flytte denne statlige finansieringsinstitusjonen ut av Oslo.