Sølvtrans ny medlemsbedrift i Maritimt Forum Nordvest

Maritimt Forum Nordvest ønsker verdens største brønnbåtrederi velkommen ombord. En viktig og sentral aktør i den maritime klyngen i nordvest

Harald Tom Nesvik
Manager of Global Marketing and Communications Harald Tom Nesvik I bakgrunnen skimtes en av rederiets 34 brønnbåter.

Sølvtrans ble etablert i 1986 av grunder og tidligere daglig leder og nåværende styreleder Roger Halsebakk, og har med det over 30 års erfaring med drift av brønnbåt. Selskapet har som målsetning å være verdensledende innenfor transport av levende fisk. Roger Halsebakk overlot nylig stafettpinnen til sønnen Robin Halsebakk som nå er ny daglig leder. Selskapet har hovedkontor i Ålesund, eier og opererer hele 34 brønnbåter og har idag hele 650 ansatte.

I sterk vekst

Selskapet er i sterk vekst og har et nybyggingsprogram de neste årene på hele 20 nye fartøy der 18 skal bygges i Norge. Ambisjonen er at porteføljen skal telle hele 49 brønnbåter i løpet av 2025, en ambisjon det står respekt av. Selskapet er en internasjonal aktør som med operasjoner i UK, Canada, Tasmania og Chile. Sølvtrans eier 48% av Sølvtrans Chile som driftes lokalt.

Fokus på fiskevelferd

Søvltrans har utviklet, og vært i front når det gjelder transport av levende fisk i et lukket system. Denne fremtidsrettede teknologien minimerer sjansen for spredning av smittsomme sykdommer, har en positiv effekt på fiskevelferd samt gir en kostnadseffektiv transport og håndtering av levende fisk.Sølvtrans har en uttalt målsetning om å levere de beste brønnbåttjenestene. Rederiet ønsker at kundene skal ha forutsigbarhet slik at logistikk og fiskevelferd kan optimaliseres. Brønnbåter med fremtidsrettet teknologi, dedikerte ansatte og gode system skal sikre trygg, skånsom og effektiv håndtering av levende fisk.

- Maritim Forum Nordvest er svært fornøyd med å få en stor og offensiv aktør som Sølvtrans med på laget. Den eventyrlige veksten i brønnbåtnæringen gir store ringvirkninger og fulle ordrebøker for flere av verftene i nordvest. Vi ser frem til å bidra til at de nødvendige rammevilkårene er på plass og at grunnlaget for fortsatt vekst og utvikling fremover er tilstede, sier fungerende Daglig leder i Maritimt Forum Nordvest Henrik Dalelid Vedde.